На Куп'янсько-Лиманському напрямку ЗСУ за добу, 24 жовтня, знищили 184 російських солдатів, повідомив речник командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі "Суспільне. Спротив". Також знищено 18 одиниць техніки, з них два танки Т-72, одна броньована бойова машина, один склад боєприпасів.

Минула доба, за оцінкою Фітьо, на цій ділянці була напруженою. Армія РФ завдала сім авіаційних ударів. 

Загалом Куп'янський напрямок Фітьо називає одним із найактивніших. З початку жовтня росіяни відновили тут спроби наступу. ЗСУ готувалися до цього, тому стратегічних успіхів на цьому напрямку в російських військ немає.

Командир підрозділу ЗСУ Денис Ярославський говорив, що росіяни намагаються оточити і захопити Куп'янськ і Куп'янськ-Вузловий. Атаки тривають цілодобово. Ярославський також зазначив, що росіяни зазнають втрат, але швидко підтягують додаткові сили і готуються до нових штурмових дій.

Про те, що метою росіян є Куп'янськ, говорив і начальник служби зі зв'язків із громадськістю 21-ї окремої механізованої бригади Сергій Дібров.

Голова ХОВА Олег Синєгубов повідомляв, що на Куп'янському напрямку атаки йдуть хвилями. Так триває вже чотири місяці. Зараз штурми посилилися. Російські підрозділи атакують невеликими групами, але за підтримки артилерії та бронетехніки. За даними представника штурмової бригади прикордонників "Сталевий кордон" Івана Шевцова, росіяни проводять "м'ясні штурми", тобто не зважають на великі втрати.

Також ГУР перехопило розмову російського військового з матір'ю, у якій військовослужбовець розповідає, що людські втрати в росіян - великі, а перспектив захопити населені пункти на Куп'янському напрямку немає.