У Харкові створено нову комунальну установу - "Харківське інвестиційне агентство". За це рішення проголосували депутати на сесії міськради 25 січня.

Як повідомив мер Ігор Терехов, серед функцій нового КП:

  • залучення вітчизняних та іноземних інвестицій в економіку міста;
  • презентація міста на інвестиційних форумах;
  • аналіз того, що зараз стримує надходження інвестицій до Харкова.

За словами мера, "після закінчення війни конкуренція між містами буде потужною, і Харків має виграти цю конкуренцію".

Ще півроку тому, у червні 2022 року, пройшов Міжнародний форум у Мадриді, на якому обговорили залучення інвестицій для повоєнного відновлення Харкова. Терехов брав участь у форумі онлайн. На форумі міський голова зазначив, що після перемоги – і зокрема завдяки інвестиціям – у Харкові потрібно буде будувати нові мікрорайони, IT- та індустріальні парки. Також, за словами мера, у Харкові можуть збирати електробуси та частково трамваї, щоб постачати їх на всю Україну. Мер зазначив, що місто має перейти на нові технології водопостачання, водоочищення, тепло- та газопостачання та не відмовлятися від планів щодо будівництва нових станцій метро.

У жовтні 2022 року на зустрічі Терехова у Києві з головою Європейського інвестиційного банку обговорювалося продовження реалізації всіх запланованих інфраструктурних проектів у Харкові, у тому числі – і будівницства нових станцій метрополітену. Терехов тоді зазначив, що за допомогою Європейського інвестиційного банку місто також планує закупити нові тролейбуси та трамваї та оновити рухомий склад харківської підземки.