У Харкові призначено нового заступника міського голови. Депутати Харківської міської ради затвердили Дмитра Ісаєва на посаду заступника міського голови із стратегічного розвитку міста.

Відповідне рішення було ухвалено 25 січня на пленарному засіданні позачергової сесії міськради. За це призначення проголосували 73 депутати.

Як повідомив міський голова Ігор Терехов, серед основних завдань, покладених на нового заступника – оптимізація тендерних закупівель, проведення аудиту комунальних підприємств та робота з їхніми активами. Виконувати свої обов'язки Дмитро Ісаєв розпочне завтра, 26 січня.

Дмитро Ісаєв закінчив з відзнакою Харківський інститут бізнесу та Харківський державний університет за спеціальністю "Фінанси та кредит". Має ступінь кандидата з економічних наук. Загальний стаж роботи становить понад 28 років. З 1998 до 2005 року працював на ДП «Завод ім. Малишева», де понад п'ять років обіймав посаду головного бухгалтера. З 2005 по 2020 рік працював на керівних посадах у АТ «Харківобленерго». З січня по грудень 2021 року обіймав посаду експерта з енергоефективності та нетрадиційних та відновлюваних видах енергії в компанії «Нафтогаз України». Донедавна працював головним бухгалтером АТ «Харківобленерго».

Чотири роки тому на Ісаєва - тоді заступника директора "Харківобленерго" - був скоєний замах. На чоловіка напали невідомі у під'їзді його будинку на вул. Танкопія. Один із них ударив Ісаєва цеглою по голові, інший завдав кілька ударів ножем. Гроші та цінні речі нападники забрати не намагалися.

До призначення Дмитра Ісаєва в Ігоря Терехова було 9 заступників: Олександр Новак, Андрій Руденко, Євген Водовозов, Тетяна Чечетова-Терашвілі, Михайло Фатєєв, Тетяна Таукешева, Тетяна Овіннікова, Віталій Мельник та Світлана Горбунова-Рубан.