У Харкові та області добу не звучала повітряна тривога, вона зазвучала лише сьогодні о 13.23, а до цього була 23 жовтня о 00.33 годині. За годину дали відбій, на щастя, ніяких обстрілів не було.

В області, проте, так спокійно не було. Сьогодні виповнюється рівно 8 місяців героїчного протистояння України повномасштабному російському збройному вторгненню. За даними голови ХОВА Олега Синєгубова, минулої доби ворог обстрілював населені пункти Куп'янського, Чугуївського, Ізюмського та Богодухівського Харківської області, які розташовані біля лінії зіткнення та кордону з РФ.

За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, протягом минулої доби поранень цивільні не отримували, але у Харкові та Куп'янському районі до медиків звернулися 3 особи, які отримали поранення напередодні. Крім того, не було пожеж унаслідок обстрілу. На звільнених територіях області продовжується розмінування. За добу піротехніки ДСНС знешкодили ще 418 вибухонебезпечних предметів.

Завдяки стрімкому контрнаступу ЗСУ у вересні-жовтні лише 1,5% Харківської області залишаються окупованими, але у прикордонних селах та селах на лінії зіткнення ворог періодично намагається атакувати. За даними Генштабу, минулої доби Сили оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Землянки та Чугунівка Харківської області. На Слобожанському напрямку війська РФ з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії вели обстріли в районах населених пунктів Григорівка, Червоне, Огурцове, Стариця, Петро-Іванівка, Фіголовка, Хатне, Червона Зоря та Чугунівка. На Куп'янському та Лиманському напрямках із танків та різнокаліберної артилерії РФ обстріляла райони населених пунктів Берестове, Греківка, Зарічне, Ковалівка, Макіївка, Ямполівка, Кам'янка та Білогорівка.