Російські військові 24 серпня знову обстріляли Золочівську громаду. Як повідомив голова громади Віктор Коваленко, окупанти завдавали ударів околицями Золочева близько 07:00.

За його інформацією, загиблих чи поранених внаслідок обстрілу немає, але спалахнула трава.

Російські війська кілька днів поспіль обстрілюють Одноробівку.

"Там теж спалахнула трава. І вогонь йде в будинки", - розповів Коваленко.

Також під щоденними обстрілами - Уди, Світличне, Карасівка та Соснівка.

"Постійно "Градами", артилерією б'ють цими селами. Зрозуміло, це лінія фронту. Там обстріли постійні. І вдень, і вночі", - поділився голова Золочівської громади.

За його словами, під час дії комендантської години 24 серпня мешканці громади перебувають удома.

"Ми попередили всіх, щоб не виходили, не виїжджали. Фахівці - медики, пожежники, енергетики, поліцейські, газовики - отримали перепустки. Порушників комендантської години немає. Усі розуміють, що можуть бути будь-якої миті удари артилерійські, авіаційні, тому люди розуміють це і перебувають у укриттях, підвалах чи льохах", - зазначив Віктор Коваленко.

Нагадаємо, у Харківській області внаслідок бойових дій згоріло близько 240 гектарів полів. Про це повідомили у Департаменті агропромислового розвитку ХОВА.

За даними Департаменту, у 2022 році на полях зернових культур, елеваторах, зерноприймальних пунктах та інших місцях зберігання зерна виникло 34 пожежі.

"В результаті дій ворога згоріло понад 237,6 га пшениці та 2 га ячменю", - повідомили у Департаменті.

У Золочівській громаді Харківської області фермери не збиратимуть урожай. Як повідомив голова громади Віктор Коваленко, люди бояться виходити працювати у поля через небезпеку обстрілу.