Влада обіцяє списати харків'янам борги за комуналку. Кабмін прийняв рішення про те, що з людей, які через війну евакуювалися в більш безпечні регіони, не будуть стягувати борги за послуги ЖКГ. Це торкнеться жителів територій, де ведуться бойові дії або знаходяться в окупації. Список таких територій - тут. Станом на 24 квітня в нього входить Харків і вся територія області.

Щоб борги були списані, потрібно постачальнику комунальних послуг або керуючому багатоквартирного будинку надати документи, які підтверджують, що людина тимчасово не проживала за своєю адресою. Це може бути:

  • довідка ВПО;
  • документ про тимчасовий захист в іноземній державі;
  • документи з роботи, по лікуванню, навчанню, проходженню військової служби.

Раніше глава ХОВА Олег Синєгубов заявив, що жителям деокупованої частини Харківської області можуть списати борги за комуналку. За його словами, вже дано відповідні доручення, щоб це питання було опрацьоване і вирішене на загальнонаціональному рівні.

При цьому харків'ян просять не зловживати статусом ВПО. В якості одного з видів порушень директор Департаменту соціального захисту населення ХОВА Юрій Шпарага назвав те, що людина більше 10 днів не живе за місцем реєстрації як ВПО.