Ізюм знищено на 80%. Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов повідомив, що внаслідок активних бойових дій у міста пошкоджено або знищено більшу частину житлових будинків та інфраструктури.

З 28 лютого 2022 року Ізюм був в облозі. У березні російські війська інтенсивно обстрілювали місто. Це призвело до значних руйнувань та викликало гуманітарну катастрофу: не було світла, газу, води, опалення, каналізації, ліків та мобільного зв'язку, люди жили у підвалах та готували на вогнищах.

1 квітня місто було окуповане російською армією. Майже півроку, 11 вересня, у ході Харківської наступальної операції українські сили оборони звільнили Ізюм.

Під час окупації війська РФ знищили спецтехніку комунальних підприємств Ізюму та міський транспорт.

Незважаючи на значні руйнування, місто повертається до мирного життя. Однією з перших відновила роботу "Укрпошта". Згодом повернулися відділення банків.

“Відновили роботу ПриватБанк, Ощадбанк, працюють банкомати Укрсиббанку. Люди можуть отримувати готівку та пенсії вже через банкомати”, – розповів голова Ізюмської районної військової адміністрації Степан Масельський.

Поступово відновлюється транспортне сполучення. До Балаклії та Ізюму вже почали ходити електрички, нещодавно запустивши поїзд Київ-Ізюм. Налагоджено автобусне сполучення.

“Відновлено рух автобусів із Ізюму, Барвінкового, Балаклії. Паралельно організовано роботу міського транспорту у місті Балаклія”, - додав Масельський.

Ремонтують лікарні. Медична допомога місцевому населенню вже надається, але центральні лікарні в Ізюмі та Балаклії, які були серйозно пошкоджені, необхідно відновлювати. До нового року Балаклійську центральну районну лікарню обіцяють повністю відновити.