Екс-гравець "Металіста" та збірної України Едмар став в.о. головного тренера харківського футбольного клубу "Металіст 1925". Про це повідомили у клубі.

"Обов'язки головного тренера "Металіста 1925" виконуватиме легендарний екс-гравець нашого клубу та збірної України – Едмар. Разом з ним дует талановитих тренерів "Металіста 1925" складе ще один екс-футболіст клубу – Олег Голодюк. Саме Едмар та Голодюк готували "Металіст" 1925" до матчу проти "Руху" і сьогодні керуватимуть діями команди на футбольному полі", - йдеться у повідомленні.

Едмар Галовський де Ласерда Апаресида – український футболіст бразильського походження, який виступає на позиції атакуючого півзахисника. Колишній гравець національної збірної України. В Україну Едмар приїхав на початку 2003 року. Протягом майже п'яти років він виступав у складі «Таврії», а влітку 2007 року став гравцем харківського «Металіста». Загалом у чемпіонатах України він зіграв 222 матчі та забив 29 голів. У грудні 2008 року одружився з українкою на ім'я Тетяна і взяв подвійне прізвище. У березні 2011 року отримав українське громадянство. 28 липня 2011 року вперше отримав виклик до національної збірної України на матч проти збірної Швеції у Харкові 10 серпня. Дебютував у збірній, замінивши на 73 хвилині Руслана Ротаня. 14 серпня 2013 року в товариському матчі зі збірною Ізраїлю на стадіоні НСК «Олімпійський» став автором двох гольових передач на Руслана Ротаня та Євгена Селезньова, а 6 вересня приєднався до розгрому команди Сан-Марино з рахунком 9:0, забивши гол на 33-й хвилині матчу.

Сьогодні, 23 жовтня, у Львові "Металіст 1925" зійдеться у поєдинку 9-го туру Української Прем'єр-ліги зі львівським "Рухом". До сьомого в історії протистояння один проти одного "Металіст 1925" і "Рух" підійшли як сусіди у турнірній таблиці. У харківської команди 9 очок після семи матчів та 10-е місце у турнірній таблиці. У "Руху" 7 очок після восьми матчів та 11-та позиція. Цікаво, що саме на таких позиціях команди зупинилися й у минулому чемпіонаті, який не було дограно. Щодо результатів матчів між собою, то тут повна рівність. По дві перемоги у кожної з команд та дві нічиї.