На Харківщині на міні підірвався трактор. Про це повідомив Печенізький селищний голова Олександр Гусаров.

НП сталася 21 грудня у Печенізькій громаді. Тракторист працював у полі, машина наїхала на російську міну, пролунав вибух. Потерпілого було доставлено до обласної лікарні.

Гусаров повідомив, що частина полів, лісових масивів, водосховищ та інших ділянок Печенізької громади досі залишаються необстеженими. Роботи з розмінування продовжуються. Селищний голова закликав громадян бути максимально обережними, не чіпати підозрілих предметів, а у разі їх виявлення негайно повідомляти службу з надзвичайних ситуацій за номерами 101 або 057-656-12-14.

Через високий рівень замінованості території Харківської області проводити польові роботи вкрай небезпечно. Печенізький випадок – не поодинокий. У серпні тракторист підірвався на міні в Ізюмському районі. Того ж місяця трактор наїхав на боєприпас у Куп'янському районі.

У ДСНС повідомляли, що в Харківській області сапери розчистили лише 20% засміченої мінами і снарядами території, що не розірвалися. На повне очищення регіону може знадобитися кілька років. Для якнайшвидшого розмінування фахівці використовують роботів, які дозволяють працювати швидше та безпечніше.