Російська Федерація має заплатити 14,2 млн грн. за знищення фабрики "Ахмат Ті" в Харкові. Відповідне рішення ухвалив Господарський суд Харківської області.

У 2020 році ТОВ "Ес Джі Продакшн" взяло в оренду в українсько-британського спільного підприємства "Українська чайна фабрика Ахмат Ті" офісні, складські та побутові приміщення фабрики на вулиці Роганська, 165. Загальна площа орендованих приміщень склала 1000 кв. метрів. Тут підприємство розмістило майно вартістю майже 14,2 млн грн.

2 березня 2022 року російський снаряд влучив у будівлю фабрики, внаслідок чого почалася пожежа, яка знищила все майно. 

ТОВ "Ес Джі Продакшн" (Харків, проспект Героїв Харкова, 274-В) подало позов про стягнення збитків у розмірі майже 14,2 млн грн. Відповідачем виступає РФ в особі Міністерства юстиції.

Суд задовольнив позов. 

Також компенсацію у РФ відсудило сільськогосподарське підприємство "Ортехсервіс".

Склад цього підприємства розташований на території Ізюмської міської громади. З березня до вересня 2022 року ця територія була окупована. За цей час зі складу зникла продукція на суму понад 3,6 млн грн.

"Ортехсервіс" подав позов. Суд задовольнив позов і постановив стягнути суму збитків із Міністерства юстиції РФ.

Репарації від РФ розраховує отримати комунальне підприємство "Харківводоканал". Від початку війни понад 100 російських снарядів і ракет потрапляли в різні об'єкти водоканалу: насосні станції, камери перемикання, кабельні лінії, трубопроводи.