На Харківщині 18-річного хлопця судитимуть за передачу ворогові даних про ЗСУ. Про це повідомили у прокуратурі.

Хлопця судитимуть за фактом розповсюдження інформації про переміщення, рух чи розташування Збройних Сил України, скоєне в умовах військового стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Як розповіли прокурори, юнак систематично збирав і передавав російським спецслужбам через різні месенджери інформацію про розташування військовослужбовців ЗСУ, переміщення та рух військової техніки на території Краснограда Харківської області.

Також хлопець передав росіянам інформацію про те, що в Краснограді повз залізничну станцію слідує поїзд із гаубицями. Крім того, він повідомив окупантам місцезнаходження ангарів-складів ЗСУ з технікою.

Наразі молодик перебуває під вартою. Справу буде розглянуто у Красноградському районному суді Харківської області. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

В умовах воєнного стану в Україні заборонено поширення інформації, яка може порушити оборону країни або сприяти ворожій пропаганді, а також яка може порушити права та свободи громадян або нормальне функціонування органів державної влади. Таким чином, поширення інформації про переміщення, рух чи розміщення Збройних Сил України розглядається як поширення секретної інформації, яка може завдати шкоди національній безпеці. За це загрожує неабиякий тюремний термін.