У 2023 році Харків перерахував на потреби військових близько 500 мільйонів гривень. Про це в інтерв'ю німецькому виданню "Deutsche Welle" розповів мер Ігор Терехов.

За його словами, зокрема, 10 млн гривень українським захисникам перерахували днями. Кошти виділили з міського бюджету.

Ігор Терехов зазначив, що від початку війни бюджет Харкова скоротився приблизно на 30%. Однак міська влада підтримує урядову ініціативу про обов'язкове вилучення військового податку з місцевих бюджетів.

"Військовий податок допоможе нам наблизити омріяну перемогу. Звичайно, буде важко, але у воєнний період він просто необхідний", - зазначив Ігор Терехов.

Мер також додав, що Харків допомагає військовим від самого початку повномасштабного російського вторгнення. За час війни Харків виділив на оборону 825 мільйонів гривень.

Слова мера підтвердили бійці ЗСУ. Зокрема, представники 92-ї окремої штурмової бригади ім. Івана Сірка розповіли, що міська влада завжди надавала їм необхідну допомогу. А бійці 22-го окремого мотопіхотного батальйону додали, що ніколи не отримували відмов з боку місцевої влади на будь-які прохання щодо забезпечення воїнів усім необхідним.