У Харкові пропонують повернути плату за проїзд у транспорті. Відповідну петицію опубліковано на сайті міськради.

Автор петиції говорить про те, що все більше людей повертається до Харкова, у громадському транспорті зростає кількість пасажирів.

"На мою думку, для збереження інфраструктури громадського транспорту міста просто необхідно скасувати безкоштовний проїзд. Я думаю, що переважна більшість пасажирів у змозі оплатити проїзд, тому що краще зараз платити хоч за щось, ніж потім залишитися ні з чим", - ідеться в тексті петиції.

Щоб її розглянула міськрада, петиція має набрати 5000 голосів за 90 днів.

За словами міського голови Ігоря Терехова, кількість пасажирів у харківському транспорті за рік зросла майже в шість разів. Якщо у 2022 році на 21 маршрут виходило 72 одиниці транспорту, то зараз на 81 маршрут виходить 296 тролейбусів, автобусів і трамваїв. Уже рік проїзд у харківському транспорті безкоштовний - це єдина подібна практика в Україні.

Мер говорив, що транспорт у Харкові залишиться безкоштовним доти, доки на це будуть бюджетні гроші, адже тільки метрополітен на місяць обходиться бюджету в 60-80 мільйонів гривень. Терехов додав: коли оплату за проїзд повернуть, усі пільги в людей залишаться такими ж, як були до війни.