18 січня командувач Сухопутних військ збройних сил України Олександр Сирський відвідав позиції ЗСУ на Куп’янському фронті, які російська армія продовжує активно штурмувати. За словами Сирського, основні сили окупантів зосереджені на витісненні ЗСУ з Куп’янського лісу та на захопленні Синьківки.

Ситуація на цьому напрямку залишається напруженою. Сирський зазначив, що разом із командирами військових частин вони проаналізували імовірні подальші дії противника та визначили оптимальні варіанти дій українських військ. Він наголосив, що попри складну обстановку на Куп’янському напрямку ЗСУ тримають оборону та нищать ворога.

17 січня голова ХОВА Олег Синєгубов повідомляв, що на Куп'янському фронті знизилася активність росіян. Вони проводили накопичення особового складу, ротації та заміну підрозділів, які втратили свою боєздатність. Уже вчора, 18 січня, росіяни відновили штурми на Куп'янському напрямку: окупанти 6 разів атакували позиції ЗСУ, всі штурми були відбиті.

Російська армія хоче вдруге окупувати Куп'янськ. Вона намагається вийти на рубежі села Синьківка, щоб створити плацдарм для наступу на Куп'янськ - важливий логістичний центр, через який під час минулої окупації ішло постачання для військ. Уже понад рік російські війська атакують позиції ЗСУ у Синьківці, яка розташована за 8 км на північний схід від Куп'янська. До війни в селі проживало понад 300 осіб, зараз там мешканців немає. Однак просунутися на цій ділянці російські підрозділи не можуть, ЗСУ відбивають усі атаки.

Через постійні обстріли з Куп'янського району вже кілька місяців проводиться евакуація. У середині січня обов'язкову евакуацію оголосили у Кіндрашівській та Курилівській громадах.