РФ закидає Харківську область КАБами. Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що 16 квітня росіяни атакували авіабомбами Ізюмський, Богодухівський і Куп'янський райони.

О 14:00 росіяни скинули дві бомби на Золочів Богодухівського району. Вони влучили в будівлю "Укрпошти". 57-річну жінку та 49-річного чоловіка з акубаротравами було госпіталізовано.

О 22:20 росіяни повторно вдарили КАБом по центральній частині Золочева Пошкоджено два приватні будинки.

О 22:30 росіяни вдарили КАБом по селищу Борова в Ізюмському районі. Приліт припав на недіючу адміністративну будівлю підприємства. Також пошкоджено будівлі суду, пенсійного фонду, бібліотеки та приватні будинки. За даними прокуратури, росіяни використовували УМПБ.

УМПБ Д-30 - це універсальний міжвидовий планувальний боєприпас. Число 30 означає його діаметр. Загальна маса - 250 кг. УМБП виготовлений на базі фугасної авіабомби ФАБ-250. Цей боєприпас називають дешевим аналогом крилатої ракети або спрощеним аналогом російської ракето-бомби "Грім-1Е". УМПБ Д-30 летить на відстань до 90 км. Може скидатися з літака або запускатися з РСЗВ, зокрема - "Смерч". Цей боєприпас застосовувався для бомбардувань Харкова.

Хроніка інших обстрілів

О 8:20 росіяни скинули ФАБ на село Колесниківка Куп'янського району. Пошкоджено 8 приватних будинків, 5 автомобілів, гараж, господарську споруду.

О 9:30 війська РФ вдарили КАБом по Куп'янську. Пошкоджено житловий будинок, автомобіль.

О 15:00 з РСЗВ російські війська обстріляли Вовчанськ Чугуївського району. Пошкоджено три житлові будинки та автомобіль.

О 21:00 з РСЗВ війська РФ били по смт Козача Лопань Харківського району. Пошкоджено два приватні будинки.

За добу ударів по Харкову не було.

Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів Харківщини: Синьківка, Петропавлівка, Кислівка, Піщане та інші.