За минулу добу російські війська 9 разів йшли в атаку в Харківській області. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Росіяни наступали в районах сіл Берестове та Новосергіївка на Куп'янському напрямку. ЗСУ відбили атаки.

Берестове розташоване на південному сході від Куп'янська на адміністративному кордоні з Луганською областю. До війни тут проживало понад 200 осіб. 

Новосергіївка розташована також на адмінкордоні з Луганщиною на південь від Берестового і на схід від великого селища Борова. До війни в цьому селі проживало близько 40 осіб.

Куп'янський напрямок із середини літа 2023 року є однією з найгарячіших ділянок україно-російського фронту. Росіяни постійно проводили штурми в районі села Синьківка за кілька кілометрів від Куп'янська, а також на південний схід від районного центру на кордоні з Луганською областю. Однак успіхів домогтися не змогли.

У середині березня військові повідомляли, що на Куп'янському напрямку настало затишшя. Його пов'язували з тим, що росіяни проводять перегрупування і поповнення сил.

У першій половині квітня війська РФ відновили спроби штурмів. Однак просування вперед у них немає.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомляв, що українським силам вдалося поліпшити своє тактичне становище в районі Синьківки.