У Харкові оновлять спецтехніку та перефарбують сміттєві контейнери. Про це повідомили у КП "Комплекс із вивозу побутових відходів".

Як розповів директор КП Олексій Артикуленко, планується оновити 145 одиниць спецтехніки, 618 бункерів, 474 контейнери та 1350 урн для твердих побутових відходів.

За його словами, з приходом весни харків'яни почали позбавлятися старих та непотрібних речей, що збільшує навантаження на підприємство. Комунальники закликали викидати великогабаритні відходи до контейнерів-бункерів, розташованих у спеціально відведених місцях. Для вивезення таких речей можна замовити бункер. Для громадян та підприємств, чиї приміщення постраждали від обстрілів окупантів, замовлення бункера на добу безкоштовне.

Колір сміттєвих контейнерів, як не дивно, може мати різний вплив залежно від конкретної ситуації. Наприклад, він може сигналізувати про те, який тип відходів можна туди поміщати, що може зробити використання контейнерів зручнішим для користувачів. А яскравий колір контейнера може зробити його більш помітним для машин, що проїжджають повз. Гарно оформлені контейнери можуть зробити місто приємнішим для очей.

Також комунальники закликають харків'ян дотримуватись правил паркування. Зараз у місті живе понад мільйон людей, тут багато й переселенців, тому перекриття машинами доступу до контейнерів для сміття у дворах - часте явище. Згідно з Правилами дорожнього руху, парковка ближче, ніж за 5 метрів від контейнерних майданчиків та контейнерів для збирання побутових відходів заборонена.