РФ завдала авіаударів по Харківській області. У ранковому зведенні Генштабу повідомляється, що авіація противника обстріляла два села – Гранів та Уди.

Раніше глава Золочівської громади Віктор Коваленко повідомляв, що село Уди багаторазовими обстрілами та бомбардуваннями з боку військ РФ практично знищено: у ньому не залишилося жодної непошкодженої будівлі. Це село розташоване на кордоні із РФ. До повномасштабного вторгнення тут мешкало понад 1,4 тис. осіб.

Гранов також розташовується на кордоні з РФ на північний схід від Козачої Лопані. До вторгнення у селі було 125 мешканців.

Українські бійці ППО повідомляли, що літаки супротивника побоюються залітати на територію Харківщини. За підсумками минулого року лише дві батареї ЗРК "Бук М1" збили 15 та 11 літаків відповідно. Але авіація противника може працювати з території РФ.

З артилерії 15 лютого російські війська обстріляли ще кілька населених пунктів: Світличне, Стрілеччю, Вовчанськ, Землянки, Рублене, Червоне Перше, Новомлинськ, Дворічну, Крейдянку, Гряниківку та Кучерівку.

На Куп'янському напрямі війська РФ продовжують спроби організувати наступ у районі села Гряниківка. Це село російські підрозділи атакують уже кілька днів. Активність супротивника пригнічують українські сили оборони. Гряниківку практично знищено окупантами: до вторгнення тут проживало понад 600 осіб, залишилося не більше десяти.

На Слобожанському напрямі ознак формування наступальних угруповань РФ українських військових не виявили.