Сенатор зі США Кері Бейкер (штат Флорида) відвідав Куп'янськ, повідомили в місцевій військовій адміністрації.

Разом із сенатором до міста прибули засновник благодійного фонду "Місія 823" Шон Салліван і комісар округу, району Лейк Каунті (штат Флорида) Шон Паркс.

Американці оглянули зруйновану будівлю поліції, в якій російські війська організували катівні, і центральну площу. А також зруйновані росіянами будівлі адміністрації, краєзнавчого музею, будинку культури та центральної міської лікарні. 

Сенатор Кері Бейкер заявив, що вигляд руйнувань викликає в нього жах, а дії українських військових, комунальників, медиків, поліції, пожежників, працівників адміністрації, які не дивлячись на всю небезпеку й обстріли продовжують працювати, - захоплення й повагу.

Під час зустрічі домовилися про підтримку Куп'янської громади та подальшу співпрацю щодо відновлення Куп'янщини.

Куп'янськ і Куп'янський район були окуповані з перших днів повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року. Мер Куп'янська Геннадій Мацегора пішов на переговори з росіянами і фактично здав місто. Звільнили Куп'янськ і майже весь район у вересні 2022 року під час Харківського контрнаступу. 

Нині Куп'янський район - одна з найнебезпечніших ділянок загального фронту. На Куп'янсько-Лиманському напрямку російське командування зосередило 110 тис. солдатів і значну кількість військової техніки. Бойові дії ведуться за 8-10 кілометрів від Куп'янська. ЗСУ відбиває всі атаки військ РФ.

Російська авіація та артилерія щодня завдає ударів по населених пунктах Куп'янського району. 

14 вересня російські війська завдали авіаударів по селах Котлярівка і Степова Новоселівка в Куп'янському районі.