Українські військові в Харкові захопили бронеавтомобіль "Тигр". Про те, як зараз використовується трофейний броньований позашляховик, розповів начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов.

Тепер позашляховик працює в Куп'янську. Возить оперативників і слідчих на місця прильотів. Практика показала - бронеавтомобілі потрібні не тільки військовим, а й поліції для виїздів на обстріли та для евакуації.

Саме на такому транспорті найбільше шансів зберегти життя поліцейських, вважає Болвінов. Під час кожного обстрілу російські військові використовують одну й ту саму тактику - спочатку пускають ракети, потім чекають на приїзд поліції і рятувальників і починають бити "Градами" вже прицільно по людях. 

Місцеві до трофейного "Тигра" вже звикли, розповів Болвінов.

"Тигр" - російський броньований позашляховик, який надійшов на озброєння 2005 року. Існує багато модифікацій броньовика. Маса - від 5,3 до 7,6 тонн. Екіпаж - 2 людини, десант - 4-6 осіб. Може бути озброєний 30-міліметровою гарматою. 

Російська трофейна техніка постійно поповнює бойовий парк ЗСУ. Тільки під час Харківського контрнаступу росіяни кинули понад 200 одиниць військової техніки, зокрема танки Т-72Б3М, Т-80БВМ, Т-80УЕ, БМП-2, САУ та автомобілі.