Харківська обладміністрація висловила офіційну позицію щодо підозри від НАБУ і САП голові апарату Харківської ОВА у розкраданні понад 15 мільйонів гривень.

За даними силовиків, чиновниця та ще три людини підробили документи про купівлю та поставку продуктів для гуманітарної допомоги населенню в прифронтових областях та на деокупованих територіях. Через 7 місяців, у грудні 2022 року, продукцію поставили, у документах зазначалося, що товар зберігався на інших складах, хоча по факту його взагалі не було. Це вони зробили лише тоді, коли їм стало відомо про розслідування справи.

В ХОВА заявили, що за вказаним договором продукція була поставлена в повному обсязі та в межах дії договору, та передана за призначенням населенню Харківщини. Факт повної поставки та виконання умов договору підтверджують висновки державного аудиту за 2022 рік, повідомили в адміністрації.

Там додали, що ХОВА із березня 2022 року сприяла слідству, надавала відповідні документи правоохоронним органам на всіх етапах слідчих дій, та буде сприяти слідству і надалі.

"У разі доведення факту злочинних дій або намірів будь-кого з посадових осіб - ця особа персонально має понести законне покарання", - говориться в заяві.