У звільненій Боровій починають виплачувати пенсії. Як повідомили у місцевій селищній раді, 13 жовтня тут у тестовому режимі планує розпочати роботу пересувне відділення "Укрпошти".

"Попередньо робота має розпочатися близько 12:00 у приміщенні Борівського відділення "Укрпошти" за адресою вулиця Центральна, 2. Але час може змінюватися, оскільки все залежить від ситуації на дорозі", - йдеться у повідомленні.

Пенсії видаватимуться в порядку живої черги, особисто. Необхідно мати паспорт, пенсійне посвідчення та ідентифікаційний код.

За інформацією місцевої влади, це перший пробний день роботи. Якщо хтось не зможе отримати пенсію 13 жовтня - отримає пізніше, оскільки буде розроблено чіткий графік формату такої роботи "Укрпошти".

Через піврічну окупацію Борівської громади люди не могли отримувати свої пенсії та інші соціальні виплати. Тут не працювали банки й банкомати, готівкових гривень практично не було. При цьому росіяни, користуючись відсутністю зв'язку, розповідали борівцям, що Україна не виплачує чи затримує пенсії, хоча всім відомо, що Пенсійний фонд України проводив усі нарахування - гроші просто неможливо було зняти.

Як бачимо, на звільнені території дуже швидко повертається нормальне життя. Наприклад, минулого тижня в Ізюмі запрацювали три відділення "Укрпошти". Як повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, першого дня роботи ізюмчанам видали пенсій на 2 млн гривень.

Ще одна важлива новина для пенсіонерів Харкова та області - їм підвищили пенсії. Заступник начальника обласного управління Пенсійного фонду Інна Колесниченко пояснила, кому саме і наскільки:

  • люди, яким виповнилося 70 років і більше, якщо вони мають 30 років стажу (жінки) або 35 років стажу (чоловіки), - отримали 330 гривень надбавки; їхня мінімальна пенсія складає сьогодні 3000 гривень, таких пенсіонерів в області близько 130 тисяч;
  • люди, яким виповнилося 65 років, - отримали близько 130 гривень надбавки; їхня пенсія змінилася, тому що було підвищено мінімальну заробітну плату; таких пенсіонерів в регіоні приблизно 117 тисяч;
  • люди з інвалідністю та люди, які прирівняні до інвалідів війни: тепер перша група інвалідів війни отримуватиме 5025 гривень, 2 група - мінімум 4610 гривень, 3 група - 4396 гривень; пенсії перерахували для 1500 людей з інвалідністю.