На Салтівці відкрили мобільну амбулаторію. Про це повідомили у мерії.

Модульний заклад для амбулаторної допомоги мешканцям мікрорайонів Салтівки відкрили сьогодні, 13 жовтня, на перехресті вул. Академіка Павлова, 271 та вул. Солідарності (біля комплексу «Радмір»).

Харківський міський голова Ігор Терехов зазначив, що основну будівлю поліклініки №10, де харків'яни раніше отримували амбулаторну допомогу, було зруйновано внаслідок ворожих обстрілів.

"Північна Салтівка постійно зазнавала обстрілів. 10-ту поліклініку було практично повністю знищено, а людям необхідно отримувати медичну допомогу. Це мобільна амбулаторія, але вона фактично стаціонарна. Тут є всі умови для роботи наших лікарів-героїв, медперсоналу, сюди зручно діставатися, так як поряд знаходиться станція метро, ​​курсує громадський транспорт, тому ми вибрали саме цю локацію, амбулаторія - невелика, але добре укріплена, тут є всі комунікації, генератори, необхідне обладнання, міні-операційна - все для того, щоб надавати людям допомогу. Це вихід зі становища: ми замінили покліклініку, яку розбомбив наш ворог", - сказав мер.

Амбулаторія оснащена сучасним медичним обладнанням, зокрема, цифровим рентгеном та УЗД-апаратом, електрокардіографом, дефібрилятором та ін. Жителів мікрорайонів Салтівки та внутрішньо переміщених осіб прийматимуть сімейні лікарі, невропатолог, хірург, отоларинголог, гастроентеролог, пізніше планується запис до психолога. Також там працюватиме кабінет вакцинації, де можна буде зробити щеплення від COVID-19.

Амбулаторія почне працювати із понеділка, 17 жовтня. Графік роботи: з 9:00 до 14:00. Записатися на прийом можна онлайн через сайт міської поліклініки №10 або у реєстратурі за тел.: (096) 163-43-72; (098) 424-53-52; (098) 208-36-56.

22 33 44
Загалом за час війни, за словами міського голови, у Харкові різною мірою постраждали 53 лікувальні заклади. В області одна з найскладніших ситуацій - у звільненому Ізюмі, де окупанти не зруйнували будівлю міськлікарні, але повністю розграбували її і вивезли все обладнання. Ізюмським лікарям, які не залишили місто, доводилося оперувати людей у ​​підвалі, при світлі мобільних телефонів. Тепер в Ізюмі запрацював мобільний американський шпиталь із повним забезпеченням обладнанням та медикаментами. Робота госпіталю була організована за допомогою міжнародної організації "Сумка самаритянина" зі штаб-квартирою в США.