Як опалюватимуть лікарні, поліклініки та школи у Лозовій Харківській області, розповіли у Лозівській міськраді. Так, мер міста провів нараду освітян, медиків, комунальників та фінансистів, щоб обговорити оптимізацію витрат на енергоносії. У зв'язку з повномасштабним вторгненням РФ та його економічними наслідками витрати планують скоротити. За опалення навчальних закладів, медицини, культури та спорту громада платить із місцевого бюджету.

"На жаль, рашисти вже "заощадили" на опаленні однієї з наших шкіл та дитячого садка. Навчальний заклад повністю зруйновано. Більше півтисячі дітей більше ніколи не повернуться до своїх класів та груп. Інші навчальні заклади міста плануємо опалювати на мінімальному рівні, щоб запобігти розміренню тепломереж та каналізації. Загалом обігріватимемо п'ять шкіл, які визначили під пункти обігріву мешканців на випадок НС", ​​- зазначив мер Сергій Зеленський.

Мінімально опалюватимуть художні школи, щоб зберегти музичні інструменти та обладнання. Ці заклади мають індивідуальні системи опалення і не вимагають значних витрат.

Поліклініки та стаціонари громади опалюватимуться за санітарними нормами. Наразі медики спільно з комунальниками вирішують, що робити з будинками, в яких ніхто не працює, а також із окремими не задіяними приміщеннями. Частину об'єктів Лозівське територіальне медичне об'єднання вже передало житлово-керуючій компанії для подальшого утримання.

На нараді також було обговорено питання, наскільки громада забезпечена додатковими засобами харчування на випадок аварійного відключення електропостачання або опалення. Готовність до таких ситуацій практично перевірили 11 вересня. Тоді Лозовська громада повністю залишилася без світла на 3 години.

Напомним, грядущий отопительный период в Харькове и области может быть очень сложным. Как сообщил глава Харьковской областной военной администрации Олег Синегубов, жителям региона рекомендуют задуматься об альтернативном источнике отопления.