Нову схему захисту міста із залученням додаткових засобів ППО обговорювали на нараді, яку провів президент України Володимир Зеленський у Харкові 9 квітня з командувачем Повітряних Сил ЗСУ Миколою Олещуком і місцевим керівництвом. Про це повідомили в Офісі президента.

Раніше президент неодноразово робив заяви про необхідність зміцнити протиповітряну оборону в Харківській області. Він повідомляв, що дипломатам поставлено окреме завдання щодо роботи з партнерами, щоб отримати нові системи ППО.

Під час наради голова Харківської ОДА Олег Синєгубов, міністр енергетики Герман Галущенко та голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький доповіли про наслідки російських обстрілів для енергетики Харківщини та про ситуацію з електропостачанням.

Учасники наради погодили плани відновлення виробництва електроенергії.

Також під час візиту до Харкова та Харківської області 9 квітня глава держави оглянув будівництво оборонних споруд. Крім того, Зеленський заявив, що держава готова виділити гроші на облаштування бомбосховищ і компенсувати витрати на паливо для генераторів.

Ці напрямки роботи для Харкова є першочерговими, оскільки останніми тижнями місто масовано обстрілюють російські війська. Прильоти припадають по цивільних об'єктах: житлових будинках, школах, енергетичній інфраструктурі. Серед мирних жителів є загиблі та поранені.