На Харківщині на міні підірвався начальник групи саперів. Про трагічну подію повідомили у ДСНС України.

НП сталася 4 січня. Сапери розмінували звільнену територію Ізюмського району. Здетонував боєприпас. Під час вибуху загинув підполковник служби цивільного захисту Сергій Гоцуляк. Йому було 42 роки.

Як повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов, поранення отримав старший сапер тієї самої групи. Він був госпіталізований у стані середньої тяжкості.

Також у районі міста Балаклія Ізюмського району вчора на невідомому вибуховому пристрої підірвався цивільний чоловік 22-х років. Потерпілого доставлено до лікарні у стані середньої тяжкості.

Харківська область є однією з найбільш засмічених мінами, які залишили окупанти, і снарядами, що не розірвалися. На мінах підриваються працюючі на полях трактористи, дорожні фахівці, грибники. Нещасні випадки, які забрали життя саперів, теж непоодинокі. У жовтні в Ізюмському районі підірвалися п'ятеро саперів. Двом ампутували кінцівки. За тиждень до того в Ізюмському районі підірвалася машина з рятувальниками. Загинуло двоє людей, ще четверо отримали поранення.