На Куп'янсько-Лиманському фронті зараз воюють понад 120 тисяч російських солдатів. Про це ввечері 3 липня в ефірі національного телемарафону повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

За його словами, туди стягнуто повітряно-десантні та територіальні війська, механізовані підрозділи, солдатів так званого бойового армійського резерву, а також штурмові роти "Шторм-Z", до яких набирають людей, що мають проблеми із законом.

Череватий зазначив, що Куп'янсько-Лиманський напрямок залишається лідером за кількістю артобстрілів з боку росіян: за добу його обстріляли 595 разів. Також війська РФ 8 разів штурмували позиції ЗСУ та здійснили 16 авіанальотів.

Відбиваючи атаки армії РФ, бійці ЗСУ знищили 57 російських солдатів, ще 78 поранили і трьох взяли в полон. Також знищено російську техніку:

  • танк Т-72,
  • дві БМП,
  • БТР-80,
  • гаубиця Д-30,
  • польовий склад із боєприпасами.

Раніше Сергій Череватий заявляв, що на Куп'янсько-Лиманському напрямку російські військові змінили тактику: вони проводять розвідку, завдають артилерійських ударів і потім групами намагаються атакувати українські позиції.

У червні з'явилася інформація про активізацію росіян на Куп'янському фронті, але заступник міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що наступ зупинено.