Війська РФ намагаються наступати на Куп'янськ, але не просунулися ні на метр. Про це в ефірі національного марафону розповів молодший сержант роти ударних БПЛа та артрозвідки 92-ї ОМБр Олесь Маляревич.

За його словами, росіяни не полишають спроб підійти ближче до Куп'янська та покращити свої позиції. На цьому напрямку здебільшого працюють мотострілецькі дивізії, є кадирівці, також зустрічаються ув'язнені, яких завербували до ЗС РФ.

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий уточнив, що протягом доби ВСУ відбили на куп'янсько-лиманському напрямку сім атак. Із різних типів артилерії було завдано 516 ударів, здійснено п'ять авіанальотів.

За добу вбито 35 окупантів, ще 65 — поранені. Знищені два російські танки Т-72, дві самохідні артустановки "Гвоздика", протитанкова гармата "Рапіра", два міномети та два авто з боєприпасами.

Після деокупації більшої частини Харківської області у вересні 2022 року лінія фронту проходить у кількох кілометрах від Куп'янська. Російська армія постійно намагається атакувати, але всі спроби відбиваються ЗСУ. Минулого тижня з’явилася інформація про активізацію росіян саме на Купянькому фронті, але заступник міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що наступ зупинений.