На півночі біля Харківської області є російські війська, загроза завжди зберігається, але ці війська - не штурмові групи. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі телемарафону.

"Дійсно, вони не штурмові, їх недостатньо, щоб проводити штурмові дії вже зараз з півночі нашої території, з Бєлгородського напрямку. Однак така загроза все ж таки є, і ми маємо бути готові до неї та адекватно реагувати", - сказав Синєгубов.

Він додав, що постійно моніториться ситуація і на Вовчанському напрямку.

Попри постійну загрозу, губернатор спростував чутки про перспективи оточення Харкова. Подібну інформацію Олег Синєгубов назвав вкиданнями під час інформаційно-психологічної операції, яку проти України проводять росіяни.

Основна загроза для регіону походить із Куп'янського напрямку, де російські війська зосередили до 40 тис. військових, сотні танків, бронемашин і артсистем. Але на цій ділянці фронту ЗСУ ефективно обороняються і відбивають усі атаки військ РФ.

Незважаючи на те, що просування російських військ немає, зберігається велика небезпека для мирного населення. Росіяни постійно б'ють по населених пунктах, 2 березня вони вперше застосували касетну бомбу в Харківській області. Її скинули на Куп'янськ. Регіональна рада оборони планує ухвалити рішення про примусову евакуацію родин із дітьми з Куп'янського напрямку.