У Харкові пропонують встановити пам'ятник на честь комунальників, служб порятунку та тероборони. Відповідна петиція з'явилась на сайті міськради.

"Розробити та встановити пам'ятник, де увічнити героїчні образи робочих комунальних сфер, служб порятунку та територіальної оборони Харкова та Харківської області на честь їхньої героїчної праці у період воєнного часу", - йдеться у тексті петиції.

Щоб петицію розглянула міськрада, вона має набрати 5000 голосів за 90 днів.

Про те, що після війни у Харкові встановлять пам'ятник комунальникам, говорив мер міста Ігор Терехов ще на початку березня. Він наголосив, що з моменту вторгнення в Україну ворожих військ комунальні працівники ні на день не припиняли займатись забезпеченням життєдіяльності міста. В умовах військових дій, під обстрілами вони вивозили сміття, відновлювали тепло-, електро- та газопостачання у будинках харків'ян, садили квіти, прибирали вулиці.

А нещодавно Ігор Терехов розповів, що у Харкові з'явиться Алея Героїв. Вже розпочалася робота над її проектом. За словами Терехова, це буде аналог Меморіалу Слави у Лісопарку. Там увічнять пам'ять героїв, які відстоювали свободу Харкова та України.