Повномасштабна війна, яку РФ розв'язала проти України, дала імпульс розвитку у Харкові української мови. Про це в інтерв'ю проекту "Слава+" на YouTube-каналі "Люкс ФМ" повідомив міський голова Ігор Терехов.

За його словами, зараз україномовних харків'ян стає більше. Водночас мер зазначив, що у Харкові ніколи не було і не буде утисків російськомовних.

"І не треба нас ділити на тих, хто розмовляє російською чи українською. Зараз україномовних харків'ян стає більше і так буде. Тому що наші діти навчаються українською мовою, і це нове покоління, яке поступово переходитиме на українську. Що зробив Путін - він сам дав імпульс розвитку української мови у російськомовному місті. Це прийде поступово. Потрібно виважено ставитись до всього, і в Харкові буде українська мова", - зазначив Ігор Терехов.

Що стосується питання пам'ятників російським діячам у місті, мер розповів, що зараз йде війна, і поки що пам'ятник Пушкіну прибрали з постаменту. Його долю вирішуватимуть харків'яни після перемоги. Терехов додав, що зараз питання пам'ятників російським письменникам тощо не так "болить", тому що триває війна, і є більш суттєві проблеми, але ці питання можуть стати особливо болючими пізніше.