У Харкові запускають ще кілька автобусних маршрутів. Як повідомили у Департаменті інфраструктури Харківської міської ради, нові маршрути ходять із 3 жовтня зі станції "Героїв праці".

Тепер ходять такі маршрути:

  • №206е "станція метро "Героїв Праці" - вул. Наталії Ужвій“;
  • №208е “Велика Данилівка – станція метро “Героїв Праці“;
  • №212е “Вул. Світла - станція метро "Героїв Праці".

Автостанція "Героїв Праці" знаходиться на Салтівці, а нові маршрути ходитимуть на Північну Салтівку - житловий масив Харкова, що найбільше постраждав від військових дій. Обстріл цієї частини міста з боку військ РФ почалися з перших днів повномасштабного вторгнення. Значна частина будинків - зруйновані. Мирні жителі тижнями ховалися від обстрілів у підвалах чи станціях метрополітену. Тисячі мешканців масиву змушені були залишити свої будинки.

Одним із найжорстокіших військових злочинів, скоєних військами РФ, став обстріл гуртожитку на Салтівці 18 серпня, коли загинули 15 людей та ще 20 отримали поранення. Суттєво постраждала інфраструктура, зокрема освітня: на Салтівці зруйновано 70% шкіл.

Успіхи українських сил оборони на Харківщині дещо знизили рівень небезпеки, і на Північну Салтівку поступово почала повертатися цивілізація.

Із середини серпня там відновлюють водопостачання. Наприкінці серпня запустили автобусний маршрут №206е. На підприємстві "Харківміськгаз" наприкінці вересня повідомили, що на Північній Салтівці відновлюється подача газу.

Злочини окупантів та їх посібників також не залишаються безкарними. Коригувальник вогню по Північній Салтівці опинився у місцях позбавлення волі. Колаборант намагався втекти у західних регіонах країни, але правоохоронці розшукали його і там. Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області засудив злочинця до 15 років позбавлення волі.