Близько 40 тисяч солдат стягнули росіяни на Куп’янський напрямок, про це в ефірі національного марафону повідомив начальник пресслужби Східного угрупування військ ЗСУ Ілля Євлаш.

За словами Євлаша, це досить потужне угрупування. З техніки ворог має на цьому напрямку більше півтисячі танків, 650 ББМ, 430 артилерийських систем та ще більше ніж півтори сотні РСЗВ.

Також він розказав, що противник продовжує свої наступальні дії поблизу Куп’янська і Табаївки. За це село наразі йдуть артилерійські дуелі, але населений пункт перебуває під контролем ЗСУ.

Табаївка - невелике село на південному сході від Куп'янська на адміністративному кордоні з Луганською областю. До війни там проживало близько 50 осіб. Зараз людей у селі немає, їх евакуювали. У січні армії РФ вдалося захопити невелике село поруч із Табаївкою -КрохмальнеАле сили оборони запевнили, що ЗСУ завдають у цьому селі російським підрозділам дуже великих втрат

Раніше очільник ХОВА Олега Синєгубов також повідомляв, що росіяни зосередили близько 40 тис. бійців і техніку на Куп'янському напрямку. Він наголошував, що на півночі ж області скупчення сил, яке б свідчило про проведення активних штурмових дій, немає.

За минулу добу на Куп’янсько-Лиманському напрямку українські бійці знищили:

  • 228 окупантів;
  • 75 одиниць техніки, серед якої – танки, БМП, комплекси відеоспостереження, різні типи РЕБ.