"Робота не менше 30 пелетних котелень повинна бути організована в Харківській області наступного року", - заявив 29 вересня на засіданні колегії Харківської облдержадміністрації (ХОДА) її голова Михайло Добкін. За його словами, введення пелетних котелень буде проходити в рамках заміни застарілих котелень у сільській місцевості. "У Червонозаводському районі Харкова є підприємство, яке виготовляє пелетні котли, є і виробники пелет (палива з деревної стружки, соломи й іншої біомаси). Необхідно прорахувати можливість, доцільність і транспортні витрати, щоб це було вигідно і приводило до зниження споживання газу", - заявив губернатор.

Як повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, в опалювальному сезоні 2011-2012 рр. в області буде введено в експлуатацію шість пелетних котелень.

Як зазначив начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Василь Без'язичний, на базі КП з теплопостачання "Дирекція розвитку інфраструктури" у Шевченківському районі працює установка для виробництва брикетів із соломи. Брикети використовувалися на котельнях Куп'янського та Шевченківського районів. Створення котелень на альтернативному паливі також проходить у Вовчанському і Великобурлуцькому районах. Для забезпечення теплом мешканців сел.Комунар (Харківський р-н) була побудована міні-котельня з використанням пелет як палива. Також на семи підприємствах аграрного комплексу вже кілька років використовуються такі ж технології в опаленні. Економічний ефект від використання хоча б половини наявного в області енергопотенціалу альтернативної енергетики дозволить замінити за опалювальний сезон споживання 500 млн.куб. м газу, що складає в нинішніх цінах близько 2 млрд.грн.