Харківська облрада 28 грудня на сесії затвердила субвенцію бюджету Харкова в обсязі 8,34 млн.грн. Виділення субвенції бюджету Харкова розглядалося в рамках внесення змін до бюджету області на 2010 р. Вільні кошти в облбюджету з'явилися тому, що 27 грудня 2010 р. Камбін збільшив обсяг субсидії з держбюджету на надання пільг та житлових субсидій населенню. Кошти були перераховані до загального фонду облбюджету.

Як зазначила перший заступник начальника Головного фінансового управління Харківської облдержадміністрації Галина Пронькіна, Харківська міськрада направить отримані кошти на погашення заборгованості із зарплати на КП "Міськелектротранс" (ГЕТ). "Кабмін цілеспрямовано прийняв рішення про виділення субсидії для подальшого перерахування її на погашення заборгованості із зарплати на ГЕТ. Справа в тому, що на цей рік на субсидії грошей було виділено більше, ніж область змогла освоїти. Заборгованості з виплати субсидій в області немає", - зазначила Г.Пронькіна.

Довідка "SQ". Харківська облрада 28 грудня внесла зміни до бюджету області на 2010 р. За це рішення проголосували 112 депутатів. Розмір загальних прибутків облбюджету встановлений у розмірі 3,48 млрд. грн. Обсяг прибутків загального фонду - 2,99 млрд. грн., спеціального фонду - 496 тис.грн., у тому числі бюджет розвитку - 48,3 млн.грн. Обсяг видатків обласного бюджету на 2010 р. затверджений у 3,55 млрд.грн., у тому числі обсяг видатків загального фонду - у 3,04 млрд.грн., витрати спеціального фонду бюджету - в 502 млн.грн. На надання пільг та субсидій населенню було виділено 550 млн.грн., на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям та інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам - 1,13 млрд.грн.

Співробітники "Міськелектротрансу" з 20 до 25 грудня проводили акцію протесту, вимагаючи погашення боргів із зарплати. За їх словами, зарплату на підприємстві не платили чотири місяці, борг із зарплати на момент початку акції складав 22,4 млн.грн. 22 грудня харківський міський голова Геннадій Кернес заявив, що на виплату зарплати "Міськелектротрансу" виділено 13 млн.грн. 23 грудня працівникам "Міськелектротрансу" була виплачена зарплата за серпень, почалася виплата заборгованості за вересень.