В. Янукович поручил правоохранительным органам разобраться в ситуации, сложившейся в Харькове с печатью избирательных бюллетенейПрезидент України Віктор Янукович доручив правоохоронним органам розібратися в ситуації, що склалася в Харкові з друком виборчих бюлетенів "у зв'язку з повідомленнями про ймовірні порушення законодавства при виготовленні бюлетенів". Про це повідомив офіційний сайт президента.

"Глава держави виступає за проведення чесних, прозорих, демократичних виборів. Усі складові виборчого процесу повинні базуватися виключно на законі про вибори", - йдеться в повідомленні.

Довідка "SQ". 23 жовтня Харківський штаб партії "Батьківщина" зателефонував працівник поліграфічного підприємства "Фоліо Плюс" (Харків) і повідомив про те, що в друкарні без державного замовлення друкуються бюлетені для голосування на місцевих виборах. "Ця людина повідомила, що ця друкарня повним ходом друкує фальшиві бюлетені, тобто другий додатковий пакет бюлетенів, які заповнюватися будуть окремо, комплектуватися ящики будуть окремо, і, як наслідок, будуть заздалегідь виписуватися протоколи на базі цих фальшивих бюлетенів", - заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

Голова облорганізації "Батьківщини" Арсен Аваков і народні депутати О.Логвиненко та В.Філенко під час брифінгу звернулися до правоохоронних органів і до В.Януковича з проханням втрутитися в дану ситуацію і забезпечити законність проведення місцевих виборів у Харківській області.

Пізніше на сайті обласної організації Партії регіонів (ПР) розміщено офіційну заяву ПР з приводу звинувачень БЮТ у незаконній друку бюлетенів. Як сказано в заяві, партія "Батьківщина" робить спроби зірвати виборчий процес у Харківській області, в тому числі за допомогою заяв про ніби несанкціонований друку бюлетенів. Облорганізація ПР звернулася до прокуратури Харківської області і управління СБУ в Харківській області з проханням провести перевірки з приводу заяв "Батьківщини" і дати правову оцінку діям керівників ВО "Батьківщина" в Харківській області.