Фактів друку, зберігання і поширення в Харкові й області фальшивих виборчих бюлетенів міліція не виявила. Про це повідомив сайт Головного управління МВС України в Харківській області.

За даними правоохоронців, 23 жовтня о 14.15 до міліції зателефонував народний депутат-харків'янин (фракція Блоку Юлії Тимошенко) Володимир Філенко, який повідомив, що в друкарні підприємства ТОВ "Фоліо Плюс" нібито друкуються фальшиві бюлетені для голосування на місцевих виборах 31 жовтня. Слідчо-оперативна група, яка прибула на місце події, виявила біля прохідної підприємства близько 30 осіб, які вимагали від охоронців пропустити їх на територію друкарні. Міліціонери разом з народними депутатами В.Філенком та Олексієм Логвиненком (також фракція БЮТ) пройшли на територію друкарні, де проводився друк бюлетенів на замовлення обласної територіальної виборчої комісії.

Працівники міліції встановили, що друк бюлетенів поводився на законних підставах відповідно до угоди на виготовлення бюлетенів між облвиборчкомом і ТОВ "Майдан", яке, у свою чергу, на правах посередника уклало договір з поліграфічним підприємством "Фоліо Плюс". Друк бюлетенів здійснювався в звичайному режимі. Для охорони громадського порядку в цеху з 18 жовтня чергували два співробітники міліції. При огляді складу готової продукції поруч з надрукованими й упакованими для відправки бюлетенями (720 тис. примірників) було виявлено 12 тис. 700 примірників бюлетенів з ознаками технічного браку. Як заявив директор друкарні "Фоліо Плюс" Дмитро Балан, це так звані "розгінні" екземпляри. За ініціативою прокуратури готові бюлетені були переміщені до окремої кімнати й опечатані печаткою підприємства-виробника. 24 жовтня в присутності членів облвиборчкому кімната була розкрита, і 400 тис. бюлетенів у супроводі працівників міліції доставили з друкарні до виборчкому.

Правоохоронці заявили, що зараз друк бюлетенів здійснюється за графіком і буде завершений 26 жовтня. Після цього всі технічні екземпляри знищать за актом комісії, до якої увійдуть народні депутати, представники замовника і виконавця.

Довідка "SQ". 23 жовтня "Батьківщина" заявила, що в Харкові незаконно друкуються виборчі бюлетені. Партія регіонів назвала ці заяви спробою зірвати вибори до місцевих рад.

Прокуратура Харкова не знайшла підстав для порушення кримінальної справи за заявами про незаконний друк бюлетенів.