Лідер ВО "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко 23 грудня після допиту в Генеральній прокуратурі України (ГПУ) заявила, що ГПУ висунула їй додаткові звинувачення в нанесенні збитків державі в розмірі 960 тис.грн. Про це повідомило інформагентство "РБК-Україна".

"Це ті комісійні гроші, які уряд платив Нацбанку за конвертацію євро, що лежали на казначейському рахунку. І це називається нанесенням збитків державі. Але вони не розуміють, що гроші, які лежать в НБУ, теж є державною власністю: в уряді вони були або в НБУ - це гроші державної власності, і тому ніяких збитків бути не може. Крім того, НБУ не отримує прибутку, і тому ці гроші відразу були перераховані в прибуткову частину бюджету, це свого роду "спілкування" між урядом і НБУ. Перевищення прибутків над витратами НБУ переводиться в прибуткову частину держбюджету", - заявила Ю.Тимошенко.

Вона додала, що висунення такого звинувачення - "це не просто політичні репресії, а абсурдні політичні репресії".

Довідка "SQ". Раніше ГПУ висунула Ю.Тимошенко звинувачення у зловживанні коштами від продажу квот за Кіотським протоколом. За словами прес-секретаря Генпрокуратури Юрія Бойченка, Головне слідче управління ГПУ ухвалив рішення обрати запобіжним заходом для Ю.Тимошенко підписку про невиїзд. Ю.Бойченко заявив, що стосовно Ю.Тимошенко порушено кримінальну справу за ч.3 ст.365 (перевищення влади і службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу.