Генпрокуратура возбудила еще одно дело против Ю. ТимошенкоГенеральна прокуратура України (ГПУ) сьогодні, 27 січня, порушила ще одну кримінальну справу стосовно екс-прем'єр-міністра України, лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Як повідомив сайт Генпрокуратури, справу порушено за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади та службових повноважень). Йдеться про перевищення влади і службових повноважень при закупівлі під гарантію уряду і ввезення на територію України нібито спеціалізованих медичних автомобілів "Opel Combo". Загальна сума завданих державі збитків оцінюється в 67 млн.грн.

За інформацією ГПУ, встановлено, що закуплені 1000 автомобілів "Opel Combo" не є автомобілями медичної допомоги та спеціалізованим транспортом і не відносяться до виробів медичного призначення.
17 грудня 2009 р. центр специфікації МОЗ зробив офіційний висновок, що даний автомобіль не відповідає положенням національного стандарту і не пристосований для транспортування хворих на ношах. За даними ГПУ, з метою нецільового використання бюджетних коштів уряд Ю.Тимошенко спеціальною постановою незаконно змінив перелік медичного обладнання автомобіля. Крім того, уряд порушив митне оформлення цих автомобілів.

Як зазначено на сайті ГПУ, вартість "Opel Combo" складає близько 15 тис. доларів США, проте уряд Ю.Тимошенко купувало їх на 20% дорожче.

"По суті, ввезені автомобілі використовувалися під час передвиборної кампанії кандидата на пост президента України Юлії Тимошенко шляхом розміщення на них написів "Програма уряду Тимошенко" та інших агітаційних написів", - зазначено на сайті ГПУ.