Частина коштів від продажу квот за Кіотським протоколом уряд Юлії Тимошенко витратив на будівництво об'єктів Євро-2012 у Харкові. Про це заявив голова ГоловКРУ Петро Андрєєв, повідомила "Українська правда". "49 млн.грн. було витрачено на стадіон "Металіст" у Харкові, 56 мільйонів - на реконструкцію аеропорту в Харкові, 70 мільйонів перераховано "Укравтодору" на закупівлю валюти, 130 мільйонів - на закупівлю зерна до аграрного фонду",- заявив П.Андрєєв.

Окрім того, він підкреслив, що "кіотські" кошти були проконвертовані, влиті до загального фонду бюджету та "використані незрозуміло на що". "У жодному офіційному документі, які підписувала Юлія Володимирівна з конвертації грошей Кіотського протоколу, немає ніяких згадок про те, що ці гроші будуть спрямовані на виплату пенсій", - заявив П.Андрєєв.

Довідка "SQ". Генпрокуратура висунула Ю.Тимошенко звинувачення у зловживанні коштами від продажу квот за Кіотським протоколом і обрала запобіжним заходом для Ю.Тимошенко підписку про невиїзд. Стосовно Ю.Тимошенко порушено кримінальну справу за ч.3 ст.365 (перевищення влади і службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) КК.