Екологічна група "Печеніги" направила листа прокурору Харківської області та Генеральному прокурору України з приводу "ознак корупційних діянь у діяльності прокурора Вовчанського району Ігоря Голуба" з проханням перевірити його дії. Як заявив 6 липня "SQ" голова ради екогрупи Сергій Шапаренко, через дії прокурора природно-культурна цінність Старосалтівського розплідника диких звірів і птахів поставлена ​​під загрозу.

Як повідомили в екогрупі, в лютому І.Голуб направив до Старосалтівської селищної ради протест на рішення ради про організацію розплідника. 17 лютого сільрада скасувала це рішення. 23 березня прокурор звернувся до Господарського суду Харківської області з позовом про розірвання договору оренди земельної ділянки між Старосалтівською селищною радою та ПП "Монтаж-електро" (це підприємство було створене орендарем ділянки для забезпечення функціонування розплідника). "І.Голуб звернувся з позовом про розірвання договору через те, що, нібито надання цієї ділянки в оренду було здійснене з порушенням інтересів держави в особі ДП "Вовчанський лісгосп" та чинного законодавства. Однак у тексті документа ніяких реальних фактів щодо таких порушень не наводиться. Ніяких претензій до "Монтаж-електро" Вовчанський лісгосп ніколи не пред'являв. Чим конкретно були порушені інтереси лісгоспу, представники прокуратури не змогли пояснити і на судових засіданнях", - заявив С.Шапаренко. 20 червня госпсуд залишив цей позов без розгляду - через неправильне визначення прокурором акцентів і позивача у даній справі.

С.Шапаренко заявив, що майже одночасно зі спробою прокурора скасувати оренду лісової ділянки сталося її рейдерське захоплення. "11 червня невідомі без будь-яких правовстановлюючих документів оголосили ділянку "базою відпочинку" і закрили до неї доступ: змінили замки на в'їзді до розплідника і виставили на ньому охоронців. Під час гніздового періоду птахів територією їздили автомобілі, а також рубалися дерева", - підкреслено в заяві екогрупи.

Довідка "SQ". У 1989 р. ділянку в Старосалтівському лісництві ДП "Вовчанське лісове господарство", на території колишньої бази відпочинку "Лісові озера", для створення розплідника диких звірів і птахів взяв в оренду Ю.Оршанський На цій території, за словами С.Шапаренка, було створено і зариблено вісім штучних водойм, висаджено більше 12 тис. дерев. Після створення розплідника в ньому оселилися занесена до Червоної книги України річкова видра та рідкісні в Харківській області бобер, сіра чапля і велика Чепура. Також на цій території у вільних умовах утримується низка тварин, зокрема, коні, муфлони, гвинторогі козли, гірські гуси й фазани.