Прокуратура Вовчанського району Харківської області за результатами перевірки дотримання вимог земельного законодавства при використанні ПП "Монтаж-електро" лісової ділянки площею 43 га, розташованої в Старосалтівському лісництві ДП "Вовчанський лісгосп", встановила істотні порушення при передачі цієї земельної ділянки в оренду. Як повідомив офіційний сайт прокуратури Харківської області з посиланням на заступника прокурора області Олександра Кухара, земельна ділянка була передана в оренду без вилучення з державного лісового фонду, без надання згоди на виготовлення проекту землеустрою, проект землеустрою на розгляд та затвердження Старосалтівської сільради не подавався. Крім того, "Монтаж-електро" були безпідставно надано пільги з плати за землю.

Прокуратура району внесла протест на рішення виконкому Старосалтівської  сільради про передачу ділянки, виконком задовольнив протест і рішення скасував. Прокуратура району направила позов до Господарського суду Харківської області про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки в лісництво. Позов був залишений судом без розгляду. Прокурор району вніс апеляційну скаргу, яка була задоволена, справу повернуто на новий розгляд.

Довідка "SQ". ПП "Монтаж-електро" було створено Юрієм Оршанським для організації Старосалтівського розплідника диких звірів і птахів. Як заявив Ю.Оршанський, 11 червня невідомі без будь-яких правовстановлюючих документів оголосили ділянку "базою відпочинку" і закрили до неї доступ: змінили замки на в'їзді в розплідник і виставили на ньому охоронців". Співробітників розплідника вже два місяці не пускають на його територію.