"Двоє співробітників відділу з боротьби з нелегальним обігом наркотиків у Харкові підкинули моєму підзахисному наркотики і сфабрикували проти нього кримінальну справу за фактом збуту наркотиків", - заявив 27 лютого "SQ" адвокат Володимир Сунцов.

За словами адвоката, двоє співробітників відділу БНОН затримали його підзахисного на вул. Ньютона в Харкові в серпні 2011 р., після чого підкинули йому шприц з первитином і згорток з марихуаною. За словами адвоката, факт вилучення наркотиків задокументували в присутності понятих. Адвокат зазначив, що обидва понятих - раніше судимі. За його словами, після фабрикації справи співробітники БНОН вимагали у його підзахисного 3 тис.дол. за те, щоб закрити справу. Грошей у того не було, тому було порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 307 Кримінального кодексу України (збут наркотиків). Зараз справа розглядається в Комінтернівському районному суді Харкова, підсудний перебуває під вартою.

За словами адвоката, двоє оперативників, які затримували його підзахисного, фігурують у справі про продаж зброї у Комінтернівському райвідділі міліції. Їх підозрюють у тому, що вони купували в райвідділі зброю.

За словами адвоката, він наполягає на невиновності свого підзахисного, каже, що нечесні міліціонери сфабрикували проти нього справу для гарної статистики розкриття злочинів. У той же час сторона звинувачення наполягає на тому, що чоловік винен у збуті наркотиків. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Довідка "SQ". Співробітники Департаменту внутрішньої безпеки та Управління з боротьби з організованою злочинністю ГУ МВС України в Харківській області 15 вересня затримали в Харкові двох міліціонерів, які намагалися збути п'ять пістолетів. Зброю вилучено, міліціонери заарештовані. Як повідомив перший заступник прокурора Харківської області Олександр Кирилюк, 25-річний старший сержант міліції незаконно реалізував два пістолети 20-річному дільничому інспектору міліції цього райвідділу, після чого був затриманий правоохоронцями. Старший сержант міліції зізнався в злочині і повідомив, що до його скоєння причетний 24-річний працівник міліції цього райвідділу, який був пособником. У справі ведеться слідство.