ДП "Завод ім. Малишева" передало у комунальну власність Харкова Палац культури "Металіст", який перебував на його балансі. Про це 19 грудня під час засідання сесії міськради повідомив харківський міський голова Геннадій Кернес. За його словами, у Палаці культури буде створено клуб для літніх людей. У комунальну власність передано і парк, розташований біля ДК "Металіст", у якому планують побудувати багатофункціональну спортивну арену для проведення матчів чемпіонату Європи з баскетболу у 2015 р.

Також завод ім. Малишева передав у комунальну власність гуртожиток по вул. Соїча, 2-А. "Будівля гуртожитку буде реконструйована, а квартири в ньому віддадуть черговикам. Ремонтні роботи в гуртожитку вже розпочаті", - зазначив мер.

Окрім того, у комунальну власність прийняли низку будинків, які знаходяться на території, приєднаної до Харкова у зв'язку з розширенням його меж. Серед об'єктів, які тепер перебувають у сфері управління територіальної громади міста, - житлові будинки, лікувальні установи, гуртожитки, пам'ятники, школи, дитячі садки, мережі зовнішнього освітлення, теплові мережі.

Також у власність міста перейшли пам'ятний знак радянським військовополоненим часів Великої Вітчизняної війни по вул. Соціалістичній, 2-А в Харкові, який до цього був безхазяйним, ясла-садок № 88 "Топольок" по пр. Постишева, 6-А, що належали ПАТ "Харківський машинобудівний завод "Світло шахтаря", а також гуртожитки по пр. Гагаріна, 300 і пров. П'ятигорському, 13, що належали до ВАТ "Харківський цегельний завод № 13".

Окрім того, міська влада попросила Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України передати в комунальну власність гуртожиток по вул. Мироносицькій, 68. Відповідне звернення до в.о. міністра освіти і науки, молоді та спорту України Євгена Сулими прийняли сьогодні на сесії міськради. Як зазначено у зверненні, з такими проханнями до міськради звертаються самі мешканці гуртожитку, оскільки побоюються виселення. Зараз гуртожиток знаходиться на балансі ПрАТ "Видавництво "Харків".