Після того, як стало відомо, що співробітники Комінтернівського райвідділу міліції торгували зброєю, 30 харківських міліціонерів позбулися своїх посад і отримали стягнення, з них 18 - співробітники Комінтернівського РВВС. Про це 19 вересня повідомив журналістам начальник Головного управління МВС України в Харківській області Михайло Мартинов.

За його словами, у цій справі наразі затримані кілька людей, серед них - працівник райвідділу, який збував зброю, його спільник, один із покупців зброї, а також начальник Комінтернівського райвідділу міліції Юрій Юрченко. Його звинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 367 КК України (службова недбалість), наразі він знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання. М.Мартинов уточнив, що Ю.Юрченко затримали не в аеропорту, як про це писали в пресі, а на засіданні колегії МВС у присутності міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова, який прилетів до Харкова. До цього Ю.Юрченко дійсно їздив в аеропорт, але не для того, щоб виїхати з країни, а щоб проводити на літак своїх рідних.

М.Мартинов також спростував інформацію деяких ЗМІ про те, що Ю.Юрченко є його племінником. "Він не мій племінник. У мене в міліції дійсно працюють два племінники і племінниця на рядових посадах. Вони почали роботу ще до того, як я обійняв посаду начальника облуправління міліції, працюють уже по 15 років", - зазначив М.Мартинов.

М.Мартинов також повідомив, що інформація, яка з'явилася у ЗМІ, про те, що начальник штабу міського управління міліції Сергій Човпан звільнений, не відповідає дійсності. Йому, як і самому М.Мартинову, оголосили неповну службову відповідність. М.Мартинов також повідомив, що начальник міського відділу міліції Микола Фоменко буде продовжувати працювати на своїй посаді доти, доки не прийде наказ з міністерства про його звільнення.

Довідка "SQ". Співробітники Департаменту внутрішньої безпеки та Управління з боротьби з організованою злочинністю ГУ МВС України в Харківській області 15 вересня затримали в Харкові двох міліціонерів, які намагалися збути п'ять пістолетів. Зброю вилучено, міліціонери заарештовані. Як повідомив перший заступник прокурора Харківської області Олександр Кирилюк, 25-річний старший сержант міліції незаконно реалізував два пістолети 20-річному дільничому інспектору міліції цього райвідділу, після чого був затриманий правоохоронцями. Старший сержант міліції зізнався у злочині і повідомив, що до його здійснення причетний 24-річний працівник міліції цього райвідділу, який був посібником. У справі ведеться слідство.

Міністр внутрішніх справ А.Могильов увечері 16 вересня прибув до Харкова і звільнив з обійманих посад начальника міського управління міліції Харкова Миколу Фоменка і начальника Комінтернівського райвідділу міліції Юрія Юрченка.