У кримінальній справі про продаж табельної зброї в Комінтернівському райвідділі міліції Харкова з'явилися нові фігуранти, які звинувачуються у купівлі зброї у міліціонерів. Про це 3 квітня повідомила "SQ" Галина Горшкова, адвокат обвинуваченого екс-начальника Комінтернівського райвідділу міліції Юрія Юрченка.

За словами Г.Горшкової, справу про торгівлю зброєю об'єднали зі справою стосовно покупців цієї зброї. Якщо раніше в справі було четверо обвинувачених (технік озброєння Андрій Наумов, міліціонер конвойної служби Олександр Поволяєв, водій Володимир Ольховський та її підзахисний Ю.Юрченко), то тепер обвинувачених - більше десяти осіб.

Вона також повідомила, що суддя Червонозаводського районного суду Юлія Шуліка, яка вела справу, взяла самовідвід. Це пов'язано з тим, що суддя давала дозволи на арешт та інші юридичні санкції щодо нових підозрюваних у цій справі і за законом не може надалі розглядати їх справи в суді. "Після самовідводу судді справа буде направлена ​​до Апеляційного суду Харківської області для визначення підсудності. Після цього справу, найімовірніше, передадуть до іншого районного суду, оскільки в Червонозаводському суді навряд чи можна знайти суддю, який не давав дозволів на якісь санкції стосовно підозрюваних", - зазначила Г.Горшкова.

Довідка "SQ". У вересні 2011 р. у Харкові затримали двох міліціонерів, підозрюваних у торгівлі табельною зброєю.

В ході досудового слідства було встановлено, що з січня до вересня 2011 р. один із співробітників райвідділу вкрав з кімнати для зберігання зброї 22 одиниці зброї, серед яких - 14 пістолетів ПМ, один автомат АКС-74У, один пістолет СПШ, три пістолети АПС, два пістолети ФОРТ-12, один пістолет ФОРТ-14 ТП, а також близько 2 тис. патронів до різних видів зброї, які пізніше продавав працівникам правоохоронних органів. Окрім того, в серпні-вересні 2011 р. він попросив свого колегу викрасти з кімнати зберігання зброї райвідділу пістолет ПМ, який той потім продав дільничному інспектору міліції цього ж райвідділу.

Співробітники райвідділу звинувачуються за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.191 (привласнення чужого майна службовою особою), ч.2 ст.262 (крадіжка зброї), ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі. Слідчий відділ прокуратури також дійшов висновку, що начальник райвідділу Ю.Юрченко "неправильно поставився до виконання покладених на нього обов'язків з організації зберігання, обліку та контролю зброї, що дозволило підлеглим вкрасти зброю". Ю.Юрченко звинувачується за ч.2 ст.367 КК (службова недбалість).