Харьковская ТЭЦ-5 пока не работает

Харківська ТЕЦ-5 на ранок 15 жовтня не працює. Про це повідомили "SQ" на підприємстві. "Ми не знаємо, коли буде дана команда до початку роботи", - відзначили енергетики (ТЕЦ-5 узимку забезпечує теплом 30% житлового фонду Харкова - "SQ").

Нагадаємо, що харківський міський голова Геннадій Кернес підписав розпорядження про початок у місті опалювального сезону, згідно з яким житлові будинки повинні почати опалювати з понеділка, 15 жовтня.

Як повідомили "SQ" у міській диспетчерській службі "1562", підключення житлових будинків у Харкові вже почалося. Спочатку підключаються невисокі будинки, а також будинки, розташовані ближче до котелень. Графіка підключень у диспетчерів немає, тому сказати точно, коли який будинок буде підключений, вони не можуть.

Довідка "SQ". У серпні ТЕЦ-5 був відключений газ. Як повідомив раніше перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, борг ТЕЦ-5 за минулий опалювальний сезон становить 123 млн. грн. Це гроші, які ТЕЦ-5 повинна НАК "Нафтогаз України". У свою чергу таку ж суму має заплатити теплоелектроцентралі КП "Харківські теплові мережі". Якщо "Харківські теплові мережі" не розрахуються з ТЕЦ-5 до початку опалювального сезону, керівництво Харківської області буде вести переговори з директоратом "Нафтогазу" і надасть гарантійні зобов'язання погашення заборгованості. "До початку нового опалювального сезону, до 1 жовтня, ТЕЦ -5 стовідсотково буде працювати", - заявив Дулуб.