Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб підписав розпорядження про початок опалювального сезону в житлових будинках Харківської області. За інформацією сайту обладміністрації, у зв'язку зі зниженням середньодобової температури повітря до +8 градусів і нижче організаціям і підприємствам, що знаходяться в сфері управління ХОДА, з сьогоднішнього дня, 16 жовтня, дано дозвіл розпочати опалювальний сезон у житлових будинках. Райдержадміністраціям та міським головам міст обласного значення запропоновано видати відповідні розпорядження.

Довідка "SQ". Опалювальний сезон в об'єктах соціальної сфери Харківської області (лікарні, школи, дитячі садки і так далі) стартував у п'ятницю, 12 жовтня. На 15 жовтня опалювалося 98% об'єктів соцсфери.

У Харкові, згідно з розпорядженням міського голови Геннадія Кернеса, опалювальний сезон у житловому фонді розпочався 15 жовтня. Вчора опалення ввімкнули приблизно в 400 будинках. Однак ТЕЦ-3 і ТЕЦ-5 не працюють, оскільки за довгим їм не поставляється газ. Без їх потужностей, використовуючи лише котельні, можна опалювати лише близько третини житлових будинків Харкова.