На похороні родини судді Фрунзенського районного суду Харкова Володимира Трофимова, який відбувся сьогодні, 5 лютого, зібралося близько 200 чоловік. Переважно це були колеги Трофимова - працівники судів Харкова та інших областей України, а також рідні та близькі.

Похорон розпочався об 11.00 на 18-му міському кладовищі (пр. Гагаріна, за магазином "Епіцентр"). Як розповіли "SQ" присутні на похороні, обряд був здійснений у православних традиціях. Священик відспівав покійних, яких привезли на кладовище з моргу і ховали в закритих трунах.

Нагадаємо, сам суддя, його дружина, син і невістка були знайдені убитими і обезголовленими у власній квартирі 15 грудня, у День працівників суду. Через півтора місяця слідчі органи дозволили поховання, оскільки всі необхідні експертизи були закінчені. Голови вбитих не знайдені, вбивство поки не розкрито.

Довідка "SQ". У справі про вбивство сім'ї харківського судді Володимира Трофимова спочатку розглядалися чотири версії злочину: вбивство у зв'язку з родинними відносинами, вбивство в ритуальних цілях, вбивство через професійну діяльність та з метою заволодіння майном. Пізніше перші дві версії не підтвердилися, основною вважається остання. Злочинці викрали частину колекції судді, який був відомим колекціонером. В основному, викрадені монети. Відомо, що нападників було мінімум двоє. У злочинців була вогнепальна зброя, швидше за все, вона використовувалася не вперше. За даними слідства, одна з версій, чому тіла були обезголовлені, - щоб приховати сліди куль. Зброя, з якої вбили жертв, - не табельна і не перебуває на озброєнні військових.