Екс-прем'єр-міністра України, лідера ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко доправили для проходження лікування до ЦКБ № 5 (Харків) проти її волі. Про це 24 квітня заявив журналістам Сергій Власенко, захисник Ю.Тимошенко.

Як повідомив журналістам, коментуючи цю ситуацію, прокурор Харківської області Геннадій Тюрін, Ю.Тимошенко написала заяву до обласної прокуратури про те, що її доправили до ЦКБ проти її волі, застосувавши до неї при цьому фізичний вплив. У заяві екс-прем'єр зазначила, що її вдарили в живіт, викручували руки і ноги. За цією заявою, як зазначив Г.Тюрін, прокуратура провела перевірку. Викладена Ю.Тимошенко інформація не підтвердилася.

Як зазначив прокурор області, Ю.Тимошенко дійсно не хотіла їхати до лікарні, співробітники колонії її вмовляли, однак, за його словами, діяли в рамках законодавства. "Це не санаторій, а режимна установа", - підкреслив прокурор.

Також він додав, що після заяви Ю.Тимошенко до неї приїхав судовий медик, щоб оглянути її й перевірити факт нанесення тілесних ушкоджень. Проте екс-прем'єр, за словами Г.Тюріна, відмовилася від перевірки.

У результаті прокуратура Харківської області відмовила в порушенні кримінальної справи стосовно співробітників колонії, які відвозили Ю.Тимошенко до лікарні.

Довідка "SQ". 19 квітня в Апеляційному суді Харківської області почалося попереднє засідання Київського райсуду Харкова у справі корпорації "Єдині енергетичні системи України". Наступне засідання суду заплановане на 28 квітня. Суддя Костянтин Садовський зобов'язав Ю.Тимошенко, засуджену до семи років позбавлення волі, яке відбуває покарання у Качанівській колонії Харкова, бути присутньою на цьому засіданні.

20 квітня близько 21.00 Ю.Тимошенко для лікування хвороби спини перевезли до ЦКБ № 5 після того, як в колонії отримали результати обстеження лікарні німецькими лікарями. Ю.Тимошенко відмовилася почати лікування до консультації зі своїми адвокатами. 22 квітня Ю.Тимошенко перевезли назад до колонії.